Ajurvédska kuchárka - Amadea Morningstarová, Urmila Desaiová Ájurvédská kuchárka predstavuje nový pohľad na toto starobylé umenie samoliečby. Viac ako dvesto päťdesiat vyskúšaných chutných receptov je určené pre vyrovnávanie jednotlivých konštitúciou s dôrazom na jednoduchosť, jednoduchú prípravu a správnu výživu. Amadea Morningstarová, na Západe vzdelaná a medzinárodne uznávaná výživová poradkyňa a Urmila Desaiová, vynikajúce indická kuchárka, sú obe dobre oboznámené s radom liečebných tradícií. Ájurvédská kuchárka obsahuje hlboké pojednanie o Ajurvédske výžive, tridóšický pohľad a spôsoby, ako uskutočniť stravovacie zmeny, ktoré budú trvalé. Nie je nutné jesť indické jedlo, aby ste dosiahli správnej rovnováhy chuťou, aj keď indická kuchyňa ponúka mnoho skvelých príkladov vyrovnanej chuti. Každá kultúra si vytvorila vlastný spôsob prípravy jedla, z ktorých mnohé sú vo svojej podstate vyrovnávajúci. Ayurveda ponúka spôsob vyvažovanie jedla bez ohľadu na váš konkrétny štýl jeho prípravy a je možné ho používať na celú škálu stravovacích štýlov. Chuť môže byť vyvážená v západnom jedle rovnako ako v tom východnom. Dôležité je dôkladne sa oboznámiť s chuťami a ich vplyvy, aby ste ich mohli správne využívať a aby vám pomáhali a podporovali vás pri vytváraní dobrého zdravia. Počet stránok: 481 Väzba: brožovaná ISBN: 978-80-7500- 295-2.