Logo Logo
Incacao - Pomazánkový krém s ghí, kolagenem a MCT s příchutí pistácií a kakaa, 125g
Incacao - Pomazánkový krém s ghí, kolagenem a MCT s příchutí pistácií a kakaa, 125g
Krátky popis Zľavnený produkt Incacao - Pomazánkový krém s ghí, kolagenem a MCT s příchutí pistácií a kakaa, 125g od výrobca Incacao u nás nájdete v zľave za 7,35 €.
Obvyklá cena
  • 7,35
Výrobca/Značka
Incacao
EAN 5430002193038
Hodnotenie
(Celkom 20 hodnotenia )
Incacao - Nátierkový krém s ghí, kolagénom a MCT s príchuťou pistácií a kakaa, 125g Pistáciovo-kakaová nátierka od značky Incacao nezaťaží vaše zažívanie a navyše perfektne zapadne do vášho keto alebo low carb diétneho plánu. Základ tejto nátierky tvoria pistácie, žiadna umelá príchuť. Jednou z ďalších kľúčových zložiek je kyselina kaprylová z kokosu (MCT), ďalej prepustené ghí maslo, bohaté na vitamíny rozpustné v tukoch, omega 3 a kyselinu linolovú, a makadamiový olej (bohatý na omega 7). Nátierka je navyše obohatená o kolagénový komplex.   Kľúčové ingrediencie KYSELINA KAPRYLOVÁ (C8) ODVODENÁ Z KOKOSU 10 %:   patrí medzi triglyceridy so stredným reťazcom, tzv MCT. Tie úplne obchádzajú gastrointestinálny trakt a idú priamo do pečene na produkciu ketónov. Vďaka tomu nám dodávajú energiu prakticky okamžite a na dlhú dobu. Tento proces sa inak sa tiež označuje ako „glukóza z tukov“. V kokose je jedenásť rôznych mastných kyselín. Štyri z nich sú MCT: kyselina kaprónová (C6), kyselina kaprylová (C8), kyselina kaprinová (C10) a kyselina laurová (C12). C12 je technicky MCT, ale telo ho spracováva ako mastnú kyselinu s dlhým reťazcom. Počas pôstu alebo nízkosacharidovej či keto diéte začne telo prirodzene vytvárať ketolátky v pečeni. Existujú 3 hlavné typy ketolátok - najprv telo vytvorí acetoacetát (AcAc), potom ho premení na beta-hydroxybutyrát (BHB) a keď je BHB dostatok, zvyšok pretvorí na acetón, ktorý vydýchneme alebo vymočíme. C8 je biologicky najdostupnejší pre tvorbu ketónov v pečeni a dodáva telu extra podporu. KOLAGÉN 10%:   po vode je najzastúpenejšou živinou v našom tele. Tvorí 35% celkového obsahu bielkovín v našom tele. Po 25. roku však jeho prirodzená produkcia v tele klesá, preto ho treba dopĺňať externe. Je potrebný na produkciu žlče (33% glycínu) pre metabolizmus tuku aj pružnosť a regeneráciu pokožky. Tiež je potrebný pre stavbu kostí. Tie sú síce zo 60% tvorené minerálmi, ale 90% proteínovej matrice v kostiach tvoria kolagén. Súčasná strava je však chudobná na kolagén, pretože dnes hlavne jeme svalové chudé mäso, ktoré má vysoký obsah aminokyseliny metionín a nízky obsah glycínu. Na potlačenie metionínu je potrebný glycín. Kolagén je bohatý na aminokyseliny glycín, prolín, hydroxyprolín. GHÍ 10%:   Incacao do svojich produktov používa vlastné kultivované ajurvédske ghí, ktoré dobre znáša aj osoby s citlivosťou na laktózu alebo kazeín. Je plné vitamínov rozpustných v tukoch (A, D, E, K2), omega 3 (DHA a EPA) a konjugovanej kyseliny linolovej (CLA), čo je prírodný transmastný tuk. Kyselina linolová je dôležitá na udržanie normálnej hmotnosti a zníženie tukovej hmoty. Je taktiež najbohatším zdrojom mastnej kyseliny s krátkym reťazcom „butyrátu“, ktorá vyživuje prospešné črevné baktérie. MAKADAMOVÝ OLEJ:   obsahuje 85% mononenasýtených mastných kyselín (MUFA) a asi 24% z toho tvorí kyselina palmitolejová. Omega 7 (kyselina palmitolejová) je lipokin (kráľ medzi tukmi) funguje v spojení s omega 3 a prakticky kontroluje, čo omega 3 v tele robia. Kyselina palmitolejová podporuje vďaka obsiahnutému cholecystokinínu (hormón sýtosti) zníženie chuti do jedla. Zlepšuje tiež celkovú inzulínovú senzitivitu (lepšie využitie sacharidov) tým, že zabraňuje apoptóze beta inzulínových buniek (bunky, ktoré pracujú s inzulínom, neumierajú) a lepšie využitie inzulínu, takže sa sacharidy neukladajú toľko ako tuk. Pomáha tiež svalovým bunkám lepšie využívať inzulín. To znamená, že sú sacharidy vo svaloch využívané produktívnejšie a lepšie komunikujú, než aby zbytočne a na dlhú dobu zvyšovali hladinu cukru v krvi. Kyselina palmitolejová taktiež podporuje zníženie CRP (C-reaktívny proteín), zníženie triglyceridov, nízku oxidáciu LDL a zvýšenie HDL. Ľudia by mali mať pomer 6:1:1 mononenasýtených mastných kyselín (MUFA) k polynenasýteným mastným kyselinám (PUFA) k nasýteným mastným kyselinám (SFA). PISTÁCIA:   100 g pistáciových orieškov obsahuje 71 mg cholínu. Cholín je mikroživina dôležitá pre kognitívne funkcie. Obsahujú aj 23 mg gama-tokoferolu (skupina vit E). Pistácie sú taktiež dobrým zdrojom vitamínu B6, ktorý je zásadný pre normálnu funkciu buniek a nervového systému. Použitie Je skvelá na pečivo, ako náplň do rôznych zákuskov, ako sladký dip aj len tak na lyžičku, keď vás bude naháňať maškrtná. Zloženie Prebiotická rozpustná vláknina (polydextróza), pistácie, erytritol, kyselina kaprylová z kokosu 10% (MTC olej), kolagén 10%, ghí 10% (prepustené maslo), kakaové maslo, D-ribóza, makadamový olej, kakaový prášok emulgátor: slnečnicový lecitín, prírodné sladidlo: thaumatin. Vyrobené v zariadení, ktoré spracováva tiež: orechy, lepok, kokos, vajcia, mlieko, arašidy, vlašské orechy, sezamové semienka. Nadmerná konzumácia môže mať laxatívny účinok. Uchovávajte najlepšie pri izbovej teplote, nie v chladničke. Nutričné hodnoty v 100 g Energia 401Kcal, 1678kJ z toho celkovo tuky 20,6 g Saturované tuky 22,1 g Karbohydráty 18,5 g z toho celkovo cukry (D-ribóza) 5 g z toho polyol 11,5 g Vláknina 27,7 g Bielkoviny 12,8 g Soľ 0,1 g Veľkosť balenia 125 g.
Velikost balení 125 g
Ďalšie produkty od výrobcu Incacao
Ďalšie produkty v kategórii Nátierky