Logo Logo
BrainMax Pure Cacao, Bio Kakao z Peru, 100 g
BrainMax Pure Cacao, Bio Kakao z Peru, 100 g
Krátky popis Exkluzívne produkt BrainMax Pure Cacao, Bio Kakao z Peru, 100 g od výrobca BrainMax Pure u nás nájdete lacno za 2,45 €.
Obvyklá cena
  • 2,45
Výrobca/Značka
BrainMax Pure
EAN 8594190022628
Hodnotenie
(Celkom 20 hodnotenia )
BrainMax Pure Cacao, Bio Kakao z Peru, 100 g Kakaový prášok z čistých peruánskych bôbov predstavuje zdroj polyfenolov , teobromínu a   minerálov. Okrem toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofán, ktorú telo používa na výrobu serotonínu a vďaka tomu môže   pozitívne pôsobiť na psychiku a podporu energie. Kakao je tiež zdrojom železa , ktorý je na rozdiel od niektorých rastlinných zdrojov minerálu ľahko vstrebateľný. Preto je kakao obľúbený zdroj železa u vegánov. Viac informácií o kakau sa dozviete na BrainPedia. cz Možnosti použitia kakaa Na prípravu jednoduchého lahodného nápoja zmiešajte 2 až 3 polievkové lyžice kakaa s vašim obľúbeným rastlinným mliekom. V prípade potreby pridajte svoj obľúbený adaptogén : maca , ashwagandha , sladké drievko. Pridávajte lyžicu kakaa do svojich obľúbených proteínových šejkov. Ďalšie možnosti využitia kakaa objavíte v kuchyni, kde ho môžete pridávať do dezertov alebo pri pečení. 5 zaujímavostí, ktoré ste možno o kakaových bôboch netušili Kakaové bôby obsahujú viac ako 300 zdraviu prospešných zlúčenín. Kakaovníky treba vysadiť vedľa vysokých stromov, aby boli chránené pred priamym slnečným žiarením. To je dôvod, prečo často vidíte kakaové stromy vysadené medzi mangovníkmi a papájami. Viac ako 70% produkovanej kakaa na svete pochádza zo západnej Afriky. Výnosy kakaa sú malé a náročné na prácu - čiastočne preto, že neexistuje žiadny stroj na jeho zber, takže sa všetko robí ručne. Kakaovník je pokrytý kvetmi, ktoré sú opeľované drobným pakomárom. Úspešne opelené kvety nesú plody, ktorými sú oválne kakaové struky. Zloženie: 100% BIO kakao (Theobroma cacao) Populárne recepty s kakaom   Kakaová buchta z kefíru Zloženie: 1 a 1/2 hrnčeka špaldovej múky 1/2 hrnčeka kokosového cukru 1 a 1/2 lyžičky jedlej sódy 1/2 hrnčeka kakaa 4 lyžice roztopeného kokosového oleja 2 vajcia 500 ml kefíru Postup: V mise zmiešame suché suroviny a premiešame. Následne pridáme kokosový olej alebo maslo, vajcia, kefír a tekuté cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov 20 minút. Buchtu po upečení môžete namazať domácou marmeládou či lekvárom a zasypať kokosom. Alebo jednoducho jesť len tak.   Proteínový čoko DONUT Zloženie: 30 g kokosovej múky 20 g čokoládového proteínu 1 lyžica kakaa Štipka prášku do pečiva 1 lyžica jogurtu Postup: Najprv zmiešame múku, čokoládový proteín, kakao a prášok do pečiva. Potom pridáme jogurt az cesta vytvarujeme na papier na pečenie donut. Donut dáme do mikrovlnnej rúry na plný výkon na 1 minútu. Donut môžeme poliať čokoládovou polevou (2 kocky rozpustenej čokolády + 1 ČL jogurtu) a posypať pistáciami. Kakaový koláč s vôňou kokosu Zloženie: 200 g špaldovej múky 1 vajce 40 g zmäknutého masla 2 lyžice kokosového oleja 2 lyžice kakaa 40 g javorového sirupu 150 ml mlieka Postup: Cesto: v mise zmiešame múku, vajcia, zmäknuté maslo, kakao, kokosový olej a čakankový sirup. Vypracujeme ľahko lepivé cesto a rozdelíme ho napoly. 1/2 dáme do chladničky a 1/2 dáme do mrazničky na cca 30min. Náplň: zmiešame tvaroh, vajcia, čakankový sirup. Z chladničky vyberieme 1/2 cesta a natlačíme ho na dno formy. Následne korpusovú vrstvu zakryjeme tvarohovým krémom a zasypeme ovocím. Z mrazničky vyberieme zvyšnú časť cesta a rozdrobíme ju navrch koláča. Posypeme plátkami kokosu a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov 25-30 minút. Bohatý zdroj minerálov Draslík , vápnik , f osfor , horčík , ž elezo , z iniek a meď v skvele vstrebateľných formách pre ľudské telo sú prirodzenou súčasťou pravého kakaa. Aktivátor dobrej nálady Kakao obsahuje aminokyselinu tryptofán, ktorú telo používa na syntézu serotonínu a vďaka tomu pôsobí pozitívne na psychiku a podporu energie. Ochrana proti infarktu a mŕtvici Kakao bohaté na flavanoly zlepšuje hladinu oxidu dusnatého v krvi. Oxid dusnatý rozširuje cievy, čím zlepšuje prietok krvi. Nie všetko, čomu sa hovorí kakao je kakao. V Česku a na Slovensku sa vžil názov kakao pre každý presladený nápoj s minimálnym obsahom kakaa. Najlepšie kakao pochádza z Peru z darov Mayskej civilizácie. Tie najlepšie RAW kakaa začínajú od 20% tuku a maximálne s 1 g cukru na 100 g. Práve v tukoch sa vyskytujú zdraviu prospešné látky. Kakao je bohaté aj na bielkoviny (27 g na 100 gramov). Kakao sa vyrába zomletím nepražených kakaových bôbov (Theobroma cacao). Vďaka tomu si zachováva zdraviu prospešné látky ktoré pôsobia na telo aj myseľ. Praženie bôbov výrazne znižuje obsah flavonoidov v kakau. Za zmienku stojí aj vysoký obsah teobromínu. Látka podobná kofeínu, ktorá stimuluje centrálnu nervovú sústavu. Avšak nie tak silná, ako kofeín, takže sa nemusíte báť, že by ste po kakau nezaspali. Tebromín tiež upokojuje dýchacie cesty, stimuluje srdce alebo znižuje krvný tlak. Výživové údaje na 100g Energetická hodnota 1852,8 kJ / 442,8 kcal Tuky 22 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 12,8 g - z toho mononenasýtené mastné kyseliny 8,8 g - z toho polynenasýtené mastné kyseliny 0,4 g Sacharidy 13,4 g - z toho cukry 1 g Vláknina 31,1 g Bielkoviny 27 g Soľ 0,0825 g Draslík 3350 mg (167,5% DDD) Vápnik 175 mg (21,87% DDD) Fosfor 715 mg (102,14% DDD) Horčík 470 mg (125,89% DDD) Železo 28,2 mg (200% DDD) Zinok 7,1 mg (71% DDD) Med 4,2 mg (420% DDD) Theibromin 2,9 g BIO certifikácia SK-BIO-001 Náš strúhaný kokos má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ. Nákupom podporíte aj české lesy #stromzaobjednávku! Zloženie: 100% BIO Kakao ( Theobroma cacao ) Pôvod: Peru Distribútor: Votamax sro, Hladnovská 83/93, Ostrava Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale. Hmotnosť: 100 g.
Typ Kakao
Forma Prášok
Veľkosť balenia 100 g
Určenie BIO
Výrobca BrainMax Pure
Ďalšie produkty od výrobcu BrainMax Pure
Ďalšie produkty v kategórii Sušené plody