NATU - Lieskové orechy
Plody liesky obyčajnej sú bohaté na nenasýtené tuky, vitamín E a celý rad minerálnych látok, najmä fosfor, železo, horčík, draslík, mangán a meď Navyše sú zdrojom bielkovín a vlákniny Lieskové oriešky podporujú prirodzenú obranyschopnosť, starajú sa o normálnu činnosť ciev a vyrovnávajú hladinu cholesterolu v krvi
Výhody
bohatý zdroj vlákniny a bielkoviny
obsahujú vitamín E a minerálne látky
podporujú obranyschopnosť organizmu
Využitie
Oriešky sa môžu konzumovať priamo, je dobré ich pred konzumáciou na pár hodín namočiť, aby sa zlepšila ich stráviteľnosť Hodí sa výborne do sladkého pečiva, domáceho müsli, na dochutenie cereálnych kaší v kombinácii so sušeným ovocím, ale aj perfektne s ich pomocou ozvláštnite aj exotické pokrmy Hojne sa používajú na prípravu RAW pokrmov Slúži na výrobu masiel, olejov, rastlinných mliek a skvelá je z nich aj múka Namleté lieskače urobia parádu každému pokrmu, sú skvelé ako na zdobenie alebo na obaľovanie populárnych RAW guličiek
Vedeli ste že?
lieskové orechy dodávajú telu veľké množstvo energie, a preto sú veľmi obľúbenou pochúťkou športovcov
iba 50 g vám pokryje energiu na hodinovú telesnú aktivitu - sú plné vlákniny, karoténu, kyseliny listovej a pantoténovej, vitamínov C, D, E,
K, B1 a B6 až je v nich najviac zastúpený draslík, fosfor, vápnik, síra, horčík , fosfor, železo, zinok mangán a bór
vďaka vysokému obsahu vitamínu E môžete ich pravidelnou konzumáciou predísť nádorovým ochoreniam
udržujú zdravé a čisté črevá vďaka vysokému obsahu vlákniny
nezvyšujú hladinu cukru v krvi a sú tak vhodnou pochúťkou nielen pre diabetikov, ale aj pre študentov, športovcov a deti
pomáhajú pri prevencii srdcových a obehových chorôb, upokojujú pri neurózach a depresiách, zlepšujú pamäť
Balenie
100 g
Alergény: Suché orechy a výrobky z nich
Krajina pôvodu: Turecko
Zloženie: Lieskové orechy - jadrá
Nutričné údaje
Energetická hodnota
2749 kJ / 657 kcal
tuky
61,2 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny
5,6 g
sacharidy
4,8 g
- z toho cukry
3,2 g
bielkoviny
15,9 g
soľ
0 g