NATU Kokosový cukor
BIO kokosový cukor je nerafinované prírodné sladidlo, ktoré sa tradične získava ručným zberom nektáru z kvetov kokosových paliem Kokosový cukor má ľahko karamelovú chuť, vôňu i farbu
V Ázii je používaný už mnoho rokov ako sladidlo, obsahuje vitamíny skupiny B, z minerálov horčík, draslík, zinok a železo, antioxidanty a aminokyseliny Pomáha udržiavať stále vnútorné prostredie a blahodárne pôsobí na celý organizmus
Výhody
prírodný BIO sladidlo z nektáru kvetov kokosovej palmy
nízky glykemický index 35
obsahuje minerálne látky, antioxidanty
Využitie
Kokosový cukor má podobnú sladivosť ako klasický biely cukor, takže ho v receptoch možno nahradiť v pomere 1: 1 Môžete ho pridať do kaše, smoothie alebo do cesta pri pečení
Vedeli ste, že?
Používaním prírodných cukrov prispievate nielen zdravie ale aj ekológii? Ekologická výhoda výroby kokosového cukru z kvetov kokosových paliem spočíva v tom, že pôda nie je narušovaná chemizácie alebo každoročné orbou a okolité fauna a flóra nie je postihnutá a odstránenia ako pri pestovaní paliem (napr Palma olejná) na plantážach v monokultúrach
Krajina pôvodu: Indonézia / Srí Lanka
Zloženie: 100% kokosový cukor
Nutričné údaje
Energetická hodnota
1661 kJ / 391 kcal
tuky
0,75 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny
0,4 g
sacharidy
97 g
- z toho cukry
94 g
bielkoviny
1,5 g
vláknina
1,5 g
soľ
0 g