Mamacoffee - Espresso zmes Dejavu
Zmes 100% arabík Dejavu je starostlivo zostavená pre ideálne espresso Hodí sa aj na prípravu v moka kanvičke a v Džezva
Espresso zmes Dejavu obsahuje 100% arabiky z Brazílie a Nikaraguii, ktoré pražíme oddelene a miešame v danom pomere až po upražení
100% arabika Brazil Bananal pochádza z rodinnej farmy nášho obľúbeného brazílskeho farmára a priateľa Paula Toleda Campos Ide už o tretiu kávu, ktorú sme priamo pri Paula na jeho farme vybrali Na spracovanie a vyberanie tejto kávy sme sa navyše v minulom roku osobne podieľali Fazenda Bananal je prvá farmou, ktorú Paulov starý otec vlastnil a kde Paulo vyrástol Cez 5 hektárov farmy zaberá prales, ktorý podporuje druhovú pestrosť okolia Káva nás nadchla svojím plným telom so sladkými tónmi žltého melónu
S nikaragujským farmárom Byron Corrales sa osobne poznáme a priatelíme už niekoľko rokov Jeho kávová farma Los Pinos (Borovica) je úplne unikátnym príkladom spolužitia človeka s prírodou, ktorý zásadne ovplyvnil nielen podmienky pre pestovanie kávy v oblasti Matagalpy, ale aj život miestnych obyvateľov zlepšením zdrojov pitnej vody aj elektrickej energie Byron začal pestovať kávu so svojím otcom v období nikaragujskej revolúcie v roku 1986 Hoci vyštudoval poľnohospodársku univerzitu, kde sa učia výhradne konvenčné farmárčenie, už na začiatku svojej farmárskej kariéry sa rozhodol ísť úplne prírodnou cestou Na svojej farme o veľkosti 30 hektárov vybudoval samostatný systém s ohľadom na dlhodobú ekologickú udržateľnosť prepojením vzťahov rastlín, zvierat a ďalších miestnych zdrojov Pre hnojenie, výživu a ochranu rastlín využíva širokú škálu vlastných postupov a prostriedkov od vlastného kompostu po unikátnu biologickú kontrolu pestovaných kávovníkov Aj vďaka svojmu osobnému prístupu ku každému kávovníka v priebehu celého roka, sa jeho kávy každoročne umiestňujú medzi najlepšími z Nikaraguy Máme radosť, že náš Nikaragujský tím spolupracuje práve s Byron Corrales Vďaka spojeniu Byronových skúseností a prístupu a skúseností nášho tímu - nikaragujského kávového špecialistu Chepeho a niekoľkonásobné majsterka Slovenskej republiky v cuptastingu Zuzany Čierne, vznikla skvelá káva, ktorú musíte vyskúšať aj vy!
Brasil Fazenda Bananal
Krajina pôvodu: Brazília
Región: Franca, Alta Mogiana
Producent: rodina Paula Toleda Campos
Nadmorská výška: 980 m nm
Odroda: žltý bourbon
Spracovanie: natural
Stupeň praženia: stredná
Chuť: sladká po žltom melónu a trstinovom cukru, mliečna čokoláda, skvele vyrovnaná a plná
Telo: plné, guľaté
Kyslosť: nízka, sladká
Direct Trade
Nikaragua Aranjuez Don Byron Corrales
Krajina pôvodu: Nikaragua
Región: Matagalpa
Producent: Don Byron Corrales
Nadmorská výška: 1 200-1 300 m nm
Odrody: caturra, yellow catuai
Zber: ručný
Spracovanie: opláchnuté
Stupeň praženia: stredná
Chuťový profil: kakao, vlašský orech, slivky, nugátové tóny, skvele vybalancovaná
Aróma: vyrovnané, kakao, vlašský orech, s tónmi sliviek
Telo: stredné, smotanové: stredná, smotanové
Direct Trade
balenie
250 g