Cafédirect - Colombia Cauca SCA 82 Valley mletá káva, 227 g Hodvábne jemná káva s ľahkými tónmi tropického ovocia a výraznou arómou. Vypestovaná v horskom regióne South Cauca v Kolumbii. Chuť: zamatovo jemná káva so stredne plným telom. Ľahké tóny zrelého ovocia a exotických kvetov. Tóny kávy sú dané charakteristickým minerálnym zložením podložia, na ktorom rastlina vyrastá. Odporúčaná príprava: o dporúčame minimálne jednu vrchovatú lyžičku kávy na jednu šálku. Táto káva je vhodná na prípravu v kafetérií a vo filtroch. Sila praženia: 3. stupeň z 5. (silné praženie, bez kyslosti). Odroda: Castillo, Caturra Zloženie: 100 % Arabika. Ručne zbieraná. SCA skóre: >82 (výberová káva) podľa Specialty Coffee Association. Výberová káva (z angl. Specialty coffee) je vyrábaná z kávových zŕn tej najvyššej kvality a najčastejšie sa jedná o druh Arabika. Podľa stanov asociácie Specialty Coffee Association (SCA) je termínom výberová káva označená taká káva, ktorá pri degustácii získa v celkovom súhrne minimálne 80 a viac bodov. Pre porovnanie, bežné kávy dostupné v obchodoch dosahujú skóre medzi 50 - 79 bodmi. Krajina pôvodu: Kolumbia. Suroviny nie sú geneticky modifikované. Poľnohospodárske družstvo: COSURCA Nadmorská výška pestovania: 1450 - 2000 m. n. m. Podiel Fairtrade: 100 % Kávu skladujte v suchu a chlade. Po otvorení zamedzte prístupu vzduchu. Balenie 227 g Mletie mletá Príbeh kávy Cafédirect Colombia Kávové čerešne ručne zbierajú farmári z družstva COSURCA presne v momente, keď sú perfektne zrelé. Z čerešní sa kávové zrnká získavajú prepieraním v pramenitej vode (tzv. "washed"), následne sa sušia vonku na čerstvom vzduchu a slnku. Vďaka šetrnému spracovaniu si káva ponecháva zamatovú jemnosť a plnosť doplnenú tónmi kvetov a zrelého ovocia. Družstvo COSURCA vzniklo v roku 1993 vďaka sponzorstvu zo strany medzinárodnej organizácie OSN. Účelom tohto sponzorstva bolo podporiť pestovanie kvalitnej kávy, ktoré by nahradilo dovtedy bežné pestovanie koky. Zámer bol obmedziť obchod s drogami, ktoré sa z koky vyrábajú a umožniť miestnym farmárom pestovať takéto plodiny, ktoré ich dôstojne uživia. .