Kvasená zelenina pre zdravie a vitalitu - Karel Machala Kvasená zelenina je už tisíce rokov tradičnou potravinou snáď všetkých národov. Modernou dobou pozabudnutá zásobáreň veľkého množstva živín sa v 3. tisícročí stáva "vychádzajúcou hviezdou výživy", novo objavovanou nielen tými, ktorí chcú upevniť svoje zdravie a vitalitu, ale aj gurmánmi a ľuďmi hľadajúcimi chuťové spestrenie a osvieženie. Kvasená zelenina od A do Z Kniha, pretkaná receptami zo všetkých kútov sveta, zábavnými perličkami, prísloviami a lákavými fotografiami, prevedie čitateľa zákutiami prípravy kvasenej zeleniny so soľou aj bez soli, históriou a liečebnými účinkami tejto nevšednej potraviny a predstaví jej nespočetné variácie. Počet stránok: 240 V äzba: viazaná ISBN: 978-80-7263-972-4 Karel Machala - publicista a prekladateľ, oficiálnym vzdelaním ekonóm v jazykovo zameranom odbore Ekonomika služieb a cestovného ruchu na VŠE Bratislava. Pôsobil v ČTK, Svete hospodárstva, externe spolupracoval s časopisom Bankovníctvo, najväčšími denníkmi a ďalšími médiami. Potom sa vrátil na južnú Moravu a až doteraz pracuje ako prekladateľ a autor "na voľnej nohe". Venuje sa dlhodobo hľadaniu predkov a genetickej genealógii, výžive a nekonvenčnej medicíne, makroekonomike a financiám. Je autorom troch kníh (Kvasená zelenina pre zdravie a vitalitu, Géniovia na prahu novej medicíny a Kto sme a odkiaľ prichádzame? Netušené súvislosti hľadania predkov), okrem toho publikoval predovšetkým v periodickej tlači. Prekladá pravidelne odborné i ďalšie texty. Okrem češtiny hovorí dobre po anglicky, nemecky a slovensky, na dobrej úrovni alebo čiastočne ovláda ďalších asi 10 jazykov. .